Soros Fund Management CIO Dawn Fitzpatrick forklarer hvorfor det er et bøyepunkt for Bitcoin nå, nevner også gull og kinesisk stablecoin DCEP.

Deltakelse i et nylig Front Row-show av Bloomberg, konsernsjef for Soros Fund Management, Dawn Fitzpatrick, mente at hun ser den nåværende situasjonen i den amerikanske økonomien som et vendepunkt for Bitcoin.

Hun forklarte også hvordan BTC gradvis overtar gull blant investorer.

„Det er et bøyepunkt for Bitcoin“

Fitzpatrick sa at hun synes hele infrastrukturen rundt kryptokurver for øyeblikket er veldig interessant, og at Soros Fund Management har gjort visse investeringer i den.

Soros CIO uttalte at hun mener det nåværende øyeblikket å være et bøyepunkt for Bitcoin, siden det nå har sine egne eiendomsforvaltere og en måte å rapportere kryptogevinst for skattemessige formål: kort sagt blir BTC nå tatt på alvor av Wall Street og offentlige myndigheter.

„Bitcoin kan ha vært et lite aktivum“

Dawn Fitzpatrick mener at hvis det ikke hadde vært for pandemien og den resulterende økonomiske krisen i USA og globalt, kan en eiendel som Bitcoin ha vært et sekundært aktivum.

Siden i fjor økte imidlertid pengemengden i USA med 25 prosent, mens Bitcoin ikke bare tilbyr en fast forsyning, men også en som halverer hvert fjerde år sammenlignet med USD. Det er en virkelig frykt for at fiat-valutaer vil bli avviklet over tid.

Fitzpatrick regner med at Bitcoin er en vare, ikke en valuta, men en som er lett å lagre og overføre, og så ser det interessant ut. Dessuten nevnte hun at gull ikke ser ut til å være inflasjonssikringen den en gang ble sammenlignet med Bitcoin.

CIO nektet imidlertid å avsløre om hun eier noen BTC.

„Kinesisk DCEP vil ikke destabilisere Bitcoin permanent“

I følge Soros toppsjef vil sentralbankens digitale valutaer (CBDC) være her raskere enn mange forventet dem og vil bli implementert i økonomien.

Spesielt nevnte Dawn Fitzpatrick den kinesiske DCEP (digital valuta elektronisk betaling) og sa at Kina er den første driveren i dette rommet, og de vil bruke denne valutaen globalt.

Det vil være en trussel mot Bitcoin, mener Fitzpatrick. Det vil imidlertid ikke lykkes med å destabilisere Bitcoin permanent.