OKEx ledet marked i handel med hval i juni

I juni posisjonerte større kryptobørs OKEx seg blant de mest populære børsene for såkalte hvaler, og et ledende sted for prisoppdagelse for bitcoin (BTC) , har en studie fra kryptodataleverandøren Kaiko funnet.

OKEx, som opprinnelig ble lansert som en av de tidlige kinesiske BTC-børsene, er nå registrert på Malta, og har ifølge studien blitt ledende når det gjelder „hvalhandel“, både på stedet og derivatmarkedet

”Det er tydelig at OKEx leder markedet når det gjelder hvalhandel og rangerer alle andre børser når det gjelder gjennomsnittlig hvalhandelsstørrelse, antall og volum. OKEx er en av de største børsene i bransjen og spiller en betydelig rolle i prisoppdagelsen, ”heter det i studien.

Spesielt fant studien at OKEx i juni skilte seg ut fra konkurrentene, hovedsakelig Binance og Huobi , med tanke på volumet på hvalhandelen som ble gjort på børsen.

Kaiko definerer en hvalhandel som enhver handel på BTC 10 (93 700 USD) eller mer.

Imidlertid er det ikke volumet, men også antallet slike handler som gjør at OKEx skiller seg ut forrige måned, ifølge studien:

„Det er klart at OKEx stort sett leder pakken når det gjelder det røde antall hvalfag, og klokker 8.500 handler ≥ 10 BTC i juni måned,“ heter det i rapporten

Videre påpekte den også at dette også ble støttet av funnene fra en annen Kaiko- studie fra mai i år, som sa at derivatmarkedene på OKEx og BitMEX spesifikt “fører prisoppdagelse av Bitcoin.”

Til slutt bemerket rapporten også at handel med høyt volum regelmessig gjøres på mange av de ledende børsene, og det er „lovende å se“ utvekslingsordrebøker som kan absorbere disse store handlene, som ofte har blitt antatt å ta plasser i stedet for over-the-counter (OTC) markeder.

Det funnene viser, ifølge Kaiko, er at skillet mellom institusjonelle og detaljhandelsfokuserte børser „i beste fall er uskarpe“, gitt det store antallet handel med høyt volum som utføres på børser som OKEx.

„Det er tydelig at butikkbørsene har en betydelig brukerbase av handelsmenn med høyt volum som regelmessig plasserer hvalhandel,“ konkluderte rapporten.

I mellomtiden falt, som rapportert , volumene av handel på både toppnivå og lavere kryptobørs i juni til henholdsvis USD 177 milliarder (-36%) og USD 466 milliarder (-53%). Binance og OKEx representerer omtrent 3/4 av spotvolumet blant de 15 øverste toppsentralene. Binance omsatte 42 milliarder dollar (-20%), OKEx USD 41 milliarder (-29%), og Coinbase nesten 7 milliarder dollar (-38,5%).