Simon Peters: Inflatie is goed voor Bitcoin

Volgens Simon Peters van de cryptocurrency exchange e-Toro zal de inflatie waar iedereen zich de laatste tijd zo druk om maakt, leiden tot een tamelijk positieve toekomst voor de bitcoin.

Simon Peters: BTC heeft een heldere toekomst als de inflatie bestaat

Nog niet zo lang geleden kondigde de voorzitter van de Federal Reserve, Jerome Powell, aan dat de Verenigde Staten een inflatie van meer dan 2 dollar zouden toestaan. Traditioneel is $2 het maximum dat de inflatie in dit land meestal is toegestaan, maar gezien de speciale omstandigheden waarmee de natie – en de wereld – te maken heeft met het coronavirus en wat niet, krijgt de inflatie wat speelruimte en mogen dingen wat hoger gaan dan ze normaal gesproken doen.

Is dit een slechte zaak of een goede zaak? Het maakte niet echt uit hoeveel mensen in paniek raakten. Dit negatieve sentiment is wat de Bitcoin Era in een neerwaartse spiraal deed belanden. Op dat moment was de nummer één cryptocurrency van de wereld per market cap aan het handelen in het midden van de $11.000 range, maar nadat het nieuws was aangekondigd, daalde de munt met enkele honderden dollars en handelde in de lage $11.200 range, de laagste die het in meer dan een maand was geweest.

Nu lijkt de waarde echter weer aan te trekken en wordt er voor meer dan $11.600 gehandeld. Zou dit toeval kunnen zijn? Niet noodzakelijkerwijs. Zie, bitcoin heeft de neiging om het goed te doen als de Amerikaanse dollar of fiat in het algemeen niet zo heet is, en gezien de huidige economische omstandigheden waar we de laatste tijd mee te maken hebben, is het logisch dat bitcoin het beter zou doen dan normaal.

Het is dus aannemelijk dat de recente daling van de dollar iets van een toevalstreffer was – een tijdelijke daling als gevolg van de angst die iedereen had voor de woorden van Powell.

Dingen zullen Spike van hier

Op de lange termijn denkt Peters dat dit een positief effect zal hebben op ’s werelds toonaangevende cryptocultuur. In een recent interview geeft hij commentaar:

De Federal Reserve heeft een belangrijke beleidsverandering aangekondigd, omdat ze zich nu op de gemiddelde inflatie lijkt te richten. Gewoonlijk richt de Fed zich op een inflatie van twee procent, maar onder deze nieuwe verandering zou het mogelijk zijn een periode van stagnerende inflatie te laten volgen door een periode van boven de doelstelling liggende inflatie om het gemiddelde van twee procent te bereiken, voordat er mogelijk sprake is van stijgingspercentages. Het verhogen van de rente is meestal de rem die de Fed toepast om te voorkomen dat de inflatie ongebreideld toeneemt. Onder deze nieuwe aanpak zullen Jerome Powell en de FOMC echter minder geneigd zijn om te handelen, zelfs als de inflatie meer dan twee procent bedraagt… Bitcoin wordt steeds meer gezien als een hedge tegen de inflatie, en ik verwacht dat deze beleidswijziging van Powell zal leiden tot meer bitcoin acquisitie van investeerders, zowel retail als institutioneel. We zien misschien zelfs meer bedrijven die bitcoin in reserve houden op hun balansen.